HOME L.L.F Cover Story
People finding happiness with one dollar
김유진 | 승인2017.04.05 13:39

Recently, dissipation is very popular among young people and it has become a new consumption trend. There is a new term the 'fun of dissipation' and many people enjoy it. The 'fun of dissipation' means finding happiness by wasting little money. In other words, this word excludes the original negative meaning of dissipation, which is considered consuming wastefully and thoughtlessly.

A survey showed that eight out of ten have wasted money on impulse because of stress. That means people relieve their daily stress by using little money. People enthusing about the waste of money while the cost of living is rising compared to low pay. What does this mean?

In fact, under the hard economic times, young people console themselves with happiness from dissipation. That is to say, focusing on the pleasure of the present rather than the future is about to hit mainstream.

Along with the popularity of the 'fun of dissipation', there are a lot of one dollar shops, coin singing rooms, and claw machine games these days. Common points of those are easy to accomplish one's purpose without a big effort and an immediate reward for people.

Through 'fun of dissipation', people spend their money. However, consumption is limited and that makes the recession continue. This trend of consumption means young consumers have traded down.

The 'fun of dissipation' actually shows the face of our bitter reality for these reasons. It is really hard to buy a house and a car in spite of constant labor. The 'fun of dissipation' could be a reasonable choice in a hard life. How about trying to find happiness with just one dollar?

L.L.F reporter Yu-jin Kim

김유진  kuj4527@naver.com

김유진의 다른기사 보기
대표전화 : 053-850-5636~7, 5642  |  팩스 : 053-850-5669  |  발행인 : 홍덕률  |  편집인 : 나인호  |  청소년보호책임자 : 홍덕률
Copyright © 2017 두드림. All rights reserved.