HOME L.L.F Article
The Person of the Month - Cho Kyung Hwan
나승희 | 승인2019.06.02 17:06

After the Korean Empire army was forcibly dispersed in August 1907, Cho Kyung-hwan decided to actively protect the national sovereignty when Japan began to annex the country. Kim Jun, who was leading the war of the righteous army in Honam province, visited Cho Kyung-hwan to discuss the state of affairs. He decided to participate in the army which had been raised in the cause of justice. He joined the Kim Jun Unit in December 1907 to serve as the left general. He led numerous battles in the Honam province, and acted as a vanguard in the battle that combined several armies which had been raised to fight for the cause of justice.

Cho Kyung-hwan Unit fought fiercely against the Japanese military and police in Jeollanam-do Province, but, more than 20 soldiers, including leader Cho Kyung-hwan, died in January 1909. According to testimony, he died protecting the identity of soldiers in the army. He was shot while burning the list of soldiers.

L.L.F reporter Seung-Hee Na

나승희  rash0105@naver.com