HOME L.L.F Article
Youth Taking Care of Their Health for Free
김유민 | 승인2019.10.15 14:41

In spite of developing science and medical treatments, people are getting diseases more than before. Especially, those in their twenties and thirties have recently developed diseases rapidly. Therefore, the government has implemented free medical checkups for young poeple.

Actually, every youth can't have an examination this year. Those who were born in odd year can have a free check-up in odd-numbered years. Those who were born in an even year, can have a free check-up in even-numbered years. How can those in their twenties and thirties have a medical examination for free?

The participants get a ticket from the National Health Insurance Service. If the people can't get a ticket, they can check on the homepage whether they are a participant or not. After that, the participants make a reservation at a designated hospital. When the people go to the hospital for the reservation, they must bring identification and the ticket. The result of the examination can be confirmed through post or on the homepage.

The checkup dose not cover everything. Some tests are restiricted. So, if participants want to get additional tests that are not included, the participants have to pay by themselves. Although it could be a disadvantage, the youth can prevent an illness like diabates, hypertension, or depression, etc.

The medical checkup takes less than one hour. Thus, people can take an examination comfortably, From now on those in their twenties and thirties can live healthily by preventing sickness yearly. It is the policy's primary purpose.

A lot of the participants visit the hospital after October. The designated youth who did not have a health examination yet have to go to the hospital soon.

L.L.F editor-in-chief Yu-Min Kim

김유민  s_yogurt6400@naver.com

김유민의 다른기사 보기