HOME L.L.F Cover Story
Current State of Student Club Activity at DU
이서영 | 승인2023.10.27 06:46

I wondered what kind of club activities students at Daegu University were doing and what they thought about them. So I conducted a survey on the actual condition of Daegu University's student clubs.

Twenty-one responses were received, and the respondents were students belonging to various colleges, including the College of Education, the College of Law and Public Administration, and the College of Rehabilitation Science.

First, when the number of clubs was surveyed, the largest number of students, 33.3%, belonged to one club. Next, 28.6% of students belonged to two clubs, followed by 23.8% who did not belong to any club, and 14.3% who belonged to three clubs.

When asked about the type of club that they belonged to, 93.8% respondents said that they belonged to a department club, and 56.3% said they belonged to a non-department club. Through this, it can be seen that students prefer department clubs to non-department clubs.

When asked about the reasons for participating in a club, a majority of 56.3 percent of the students cited "to interact with various people" as the reason. Subsequently, 35.3% of students said, "For the richness of college life," and 5.9% said, "For academic growth.“

This reveals that the main thing that students want to gain through their participation in a club is the formation and exchange of human relationships.

The reasons why students who do not participate in the club did not participate in the club were as follows. "I think it's a waste of time, a waste of money," "It's a waste of money, and I don't think it's more about friendship than activity," "There's no club I like," "I don't think I need to do club activities," and "There's no proper club.“

L.L.F reporter Seo-young Lee

이서영  dltjdud908@gmail.com

이서영의 다른기사 보기
Copyright © 2023 두드림. All rights reserved.