HOME L.L.F Culture
Gaesungjuak in Goryeo Dynasty and Popular Dessert
강은수 | 승인2023.10.27 16:41

Recently, a traditional Korean dessert "Gaesungjuak" has been gaining huge popularity. It refers to snacks that the people of Gaesung, the capital of Goryeo, enjoyed at banquets during the Goryeo Dynasty.

The snacks are small and round-shaped, and are made by kneading glutinous rice powder, flour, and makgeolli, and then they are fried in oil. These days whipped cream, chocolate, or fruits are placed on top of the completed Gaesungjuak, which is popular not only for adults but also for children.

They cost 4,000 won each, but in reality, they are so popular that it is difficult to buy them; some people go to the store early in the morning in order to buy them.

Why don't you fall into the charm of Gaesungjuak, which is light and contains our country's history, amid the prevalence of desserts from various countries?

L.L.F reporter Eun-su Kang

강은수  sue8832@naver.com

강은수의 다른기사 보기
Copyright © 2023 두드림. All rights reserved.