HOME L.L.F Cover Story
DU Shuttle Bus System Against Commuting to School
이민아 | 승인2023.10.28 14:54

As the new term begins, it's once again commuting season for students who don't live near the school. However, significant changes in the school bus system during this second semester have also brought discord to students' plans.

There have been two major changes. The first is the introduction of fees for popular bus routes, and the second is the restructuring and discontinuation of less frequented routes.

The transformation of popular routes involves the introduction of fees for shuttle buses that previously operated free of charge, notably those running from the final stations of Daegu Subway Line 1 at Imdang Station and Line 2 at Yeungnam University Station to Daegu University.

Comparing the first and second semesters of the 2023 academic year, the previously divided shuttle bus operations of Daegu have seen a significant reduction, with the number of trips for morning commutes decreasing from 30 to 13 and for afternoon trips from 18 to 8, almost halving the service frequency.

Students living outside Daegu are not excused from these changes either. Those residing in Gumi have seen one of the three shuttle bus routes discontinued, leading some to take a semester off or seek rooms to live in for the semester.

To improve the commuting experience, the school should thoughtfully reconsider these changes and strive to make a more student-friendly transportation system.

L.L.F reporter Min-a Lee

이민아  meenaalee@daegu.ac.kr

이민아의 다른기사 보기
Copyright © 2023 두드림. All rights reserved.